3. Chakra: solar plexus -chakra edustaa omaa voimaa

Kolmas energiakeskus on solar plexus -chakra, joka edustaa henkilökohtaista voimaa suhteessa ulkoiseen maailmaan. Tämä chakra sijaitsee navan yläpuolella ja liittyy kahden ensimmäisen chakran tavoin fyysisyyteen. Itseluottamuksen kehittymiseen liittyvät asiat sisältyvät tähän energiakeskukseen. Se vie meitä eteenpäin egon ja peritystä identiteetistä eroavan persoonallisuuden muodostamisessa. Chakraa kuvastava väri on keltainen, sen elementti on tuli ja aisti on näkö.
 

Käyn läpi seitsemän päächakraa, mennen syvemmälle jokaiseen chakraan omassa postauksessa. Kolmas energiakeskus on solar plexus -chakra, jonka piirteistä ja merkityksestä kerron tässä postauksessa. Toisesta chakrasta voit lukea täältä.

Mikä on solar plexus -chakra

 

Kolmas energiakeskus on solar plexus -chakra, joka edustaa henkilökohtaista voimaa suhteessa ulkoiseen maailmaan. Tämä chakra sijaitsee navan yläpuolella ja liittyy kahden ensimmäisen chakran tavoin fyysisyyteen. Itseluottamuksen kehittymiseen liittyvät asiat sisältyvät tähän energiakeskukseen. Se vie meitä eteenpäin egon ja peritystä identiteetistä eroavan persoonallisuuden muodostamisessa. Tämän chakran elementti on tuli ja aisti on näkö.


Solar plexus -chakra käsittää erityisesti ihmisen fyysisen kehon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kokemusta omasta fyysisestä voimasta, kykenevyydestä ja ulkonäöstä. Henkisestä näkökulmasta katsottuna fyysiset edut ja rajoitteet ovat kuvitelmaa ja pelkkiä elämän raameja. Henkinen kypsyminen riippuu kuitenkin siitä hyväksyykö vai vastustaako ihminen niitä.

 

Tämän chakran ollessa epätasapainossa, voi tuntea arvostelun ja hylätyksi tulemisen pelkoa sekä fyysiseen ulkonäköön liittyvää pelkoa, kuten ikääntymisen ja lihavuuden pelkoa. Ihmisestä saattaa tulla liian manipuloiva, ylikriittinen tai kunnianhimoinen ja siihen voi liittyä liika suorittaminen. Epätasapaino saattaa aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja se voi ajaa ihmisen hakemaan arvostusta työstä ja tekemisestä.


Itsen kunnioitus

 

Solar plexus -chakran pyhä totuus on kunnioita itseäsi. Henkisenä päämääränä tällä energiakeskuksella on auttaa meitä ymmärtämään itseämme ja syventämään suhdetta itseemme. Se on kuin siirtymistä lapsuudesta aikuisuuteen. Erilaiset elämänkokemukset paljastavat meille sisäiset voimamme ja heikkoutemme. Tämän chakran henkinen aspekti pakottaa meidät luomaan identiteetin, joka tuo meille itsenäistymistä.

 

Intuition ääni lisääntyy itseluottamuksen kehittyessä ja pikkuhiljaa se alkaa toimimaan oppaanamme. Yksi tärkeimpiä henkisiä haasteita on itsensä ymmärtäminen ja hyväksyminen. Elämänlaatumme ja menestyminen ihmissuhteissa, parantumisessa, työssä ja intuitiivisuudessa määräytyy sen mukaan mitä ajattelemme itsestämme ja miten koemme itsemme ja kunnioitamme itseämme.

 

Terveiden ja hyvien päätösten tekeminen ei onnistu, jos ei pidä itsestään tai ole tyytyväinen itseensä. Siinä tapauksessa antaa henkilökohtaisen voimansa jonkun toisen käsiin. Tämä henkilö voi olla joku keneen haluaa tehdä vaikutuksen tai kenen edessä kokee tarvetta nöyristellä. Heikon itsetunnon omaavat henkilöt vetävät puoleensa tilanteita, jotka lisäävät tätä heikkoutta ja heijastavat sitä.



Kuinka tukea ja vahvistaa solar plexus -chakraa

 

Sekä fyysinen että energeettinen kehomme tarvitsee huolenpitoa. Tie parantumiseen ja chakrojen tasapainotukseen voi alkaa esimerkiksi sillä, että saa keskustella jonkun turvallisen ihmisen kanssa vaikkapa terapiassa tai että saa henkistä tukea rakkaalta ihmiseltä. Myös energiahoidosta voi saada tukea kehon ja mielen hoitamiseen sekä eri chakrojen tasapainottamiseen.

 

Keskivartalon lihasten vahvistaminen ja keskivartaloon liittyvät joogaliikkeet tukevat solar plexuksen puhdistumista ja tasapainottumista. Youtubesta löytyy hyviä joogaharjoituksia, jotka on suunnattu hoitamaan ja puhdistamaan tämän chakran tukoksia. Solar plexus -chakraa vahvistavat sellaiset voimalauseet, jotka lisäävät itsevarmuuden ja oman voiman tunnetta.

 

Hengitysharjoitus jossa keskitytään ylävatsan alueelle, aktivoi solar plexusta. Meditaatioita tehdessä voi visualisoida hoitavaa keltaista väriä solar plexuksen alueelle. Meditoidessa voi myös käyttää mantraa 'ram', jossa äänen värähtely vaikuttaa juuri tähän chakraan.



Affirmaatio solar plexus -chakralle:

Minulla on rohkeutta luoda elämääni muutoksia, jotka vievät minua eteenpäin ja tuovat positiivista muutosta elämääni. Kun uusia haasteita tulee polulleni, tunnen itseni rauhalliseksi, itsevarmaksi ja voimakkaaksi. Minä olen kaunis sisäisesti ja ulkoisesti. Minä seison omassa voimassani.



Sydämellä, 
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.