Mitä kehomme viestii meille

Kehomme on hyvin viisas ja viestittää meille jatkuvasti asioista, joita meidän olisi hyvä huomioida. Kuuntelemalla tarkemmin kehoa ja sen ohjausta, on mahdollista parantaa omaa elämänlaatua. Tämä vaatii tietoisuutta kehossa kokemistamme tunteista. Elämme helposti mielessämme ja jätämme kehon viestinnän ja tunteemme vähemmälle huomiolle.

 

Kehomme on hyvin viisas ja viestittää meille jatkuvasti asioista, joita meidän olisi hyvä huomioida. Kuuntelemalla tarkemmin kehoa ja sen ohjausta, on mahdollista parantaa omaa elämänlaatua. Tämä vaatii tietoisuutta kehossa kokemistamme tunteista. Elämme helposti mielessämme ja jätämme kehon viestinnän ja tunteemme vähemmälle huomiolle. Olemme monesti oppineet, mahdollisesti jo lapsuudesta asti, välttelemään pintaan nousevia tunteita, koska ne aiheuttaisivat meissä epämiellyttävää oloa. Todellisuudessa tunteiden kohtaaminen tekee ihmisestä vahvan ja mahdollistaa tasapainon löytämisen elämään, niin että voi tuntea kuinka elämä kannattelee myös karikkoisissa vaiheissa, riippumatta ulkopuolellamme tapahtuvista asioista.

 

Kipu lisää ymmärrystä

 

Kivun tunteminen on täysin välttämätön asia ihmiselämässä, sillä se suojaa meitä ja määrittää missä menee kehomme rajat. Kipu myös opettaa meitä ymmärtämään itseämme ja menneisyyttämme ihmisenä. Se näyttää meille mikä meitä on satuttanut ja missä haavamme sijaitsevat. Jos pystymme kohtaamaan kivun sellaisena kuin se on, meidän on mahdollista löytää todella merkityksellisiä asioita itsestämme. Kipu vie eteenpäin ja auttaa löytämään enemmän jotain todellista, syvintä olemustamme. Kipu tuo mahdollisuuden parantua.

 

Oireet voivat auttaa ymmärtämään itseämme


Tuntemamme erilaiset oireet kehossa eivät ole yksittäisiä tapahtumia vaan ovat kytköksissä aikaisemmin tapahtuneisiin asioihin ja olosuhteisiin. Nämä asiat ovat saattaneet olla kehossamme joitain päiviä, kuukausia tai pidemmän aikaa, jopa lapsuudesta asti. Jotkin asiat, kokemukset ja oireet voivat olla kehossamme jo syntymästämme asti, periytyneenä edellisiltä sukupolvilta. Oireet eivät katoa sillä, että niihin ei kiinnitä huomiota tai että ne yrittää jättää huomiotta. Jokaikinen kokemus tallentuu kehoon. Jos oireet pystyy näkemään "parastasi ajattelevana ystävänä", on ehkä helpompi kuunnella niitä. Oireet auttavat meitä pääsemään yhteyteen kätkettyjen tunteidemme kanssa. Ne tuovat pintaan sen, mitä emme ole halunneet tiedostaa tai tunnustaa. Toisin sanoen oireet vievät meidät tunteidemme äärelle. Saadessamme yhteyden tunteisiimme, olemme paranemisen lähteellä.

 

Tarkkaile ilman reagointia

 

Kehon, tunteiden ja intuition kuunteleminen vaatii kärsivällisyyttä ja läsnäoloa. Silloin suuntaat huomiosi sisäiseen ääneesi, joka pystyy ohjaamaan sinua oikeaan suuntaan, kunhan vaan annat sille aikaa, tilaa ja huomiosi. Helposti huomiomme suuntautuu ulkopuolellamme oleviin asioihin, joten itsesi kuunteleminen vaatii harjoittelua, aikaa ja erityisesti lempeyttä. Siinä voi auttaa meditointi, erilaiset hengitystekniikat, päiväkirjan kirjoittaminen, visualisointi tai vaikkapa läsnäoloharjoitus luonnossa. Kun olet läsnä tässä hetkessä, pystyt tarkkailemaan kehoasi ja sen tuntemuksia. Voit huomata kivun tai jonkin kehollisen tuntemuksen ilman mielen siihen liittämää tarinaa. Näin voit tarkkailla itseäsi ja huomata missä kohtaa kehoa tunnet esimerkiksi kireyttä ja missä kohtaa vastustusta. Kuulostelemalla kehon, mielen ja tunteiden vuorovaikutusta, reagoimatta niihin ja hyväksymällä ne sellaisena kuin ne ovat, pääset lähemmäksi todellista itseäsi. Mitä enemmän tulet tietoiseksi todellisesta minuudestasi, olet jo matkalla kohti itsesi hyväksyntää.


Also, go inside and listen to your body, because your body will never lie to you. Your mind will play tricks, but the way you feel in your heart, in your guts, is the truth. - Miguel Ruiz

 

Sydämellä,
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.