1. Chakra: Juurichakra on terveyden perusta

Chakrat ovat kehossamme sijaitsevia energiakeskuksia, joiden oppi tulee itämaisista uskonnoista ja filosofisista traditioista. Chakrat sisältävät henkisiä opetuksia, jotka opettavat ihmistä laajentamaan tietoisuutta. Chakrat kuvaavat ihmisen tapoja ja tottumuksia. Jokaiseen chakraan liittyen ihmisellä on mahdollisuus oppia kyseisen chakran haasteista. Näiden haasteiden tuomien opetuksien myötä ihmisen on mahdollista oppia tuntemaan itseään paremmin ja vahvistumaan omana itsenään.


Chakrat ovat kehossamme sijaitsevia energiakeskuksia, joiden oppi tulee itämaisista uskonnoista ja filosofisista traditioista. Chakrat sisältävät henkisiä opetuksia, jotka opettavat ihmistä laajentamaan tietoisuutta. Chakrat kuvaavat ihmisen tapoja ja tottumuksia. Jokaiseen chakraan liittyen ihmisellä on mahdollisuus oppia kyseisen chakran haasteista. Näiden haasteiden tuomien opetuksien myötä ihmisen on mahdollista oppia tuntemaan itseään paremmin ja vahvistumaan omana itsenään.
Tässä postauksessa kerroin miten voit nostaa omia energioitasi ja samalla vaikuttaa energiakeskuksiisi.

Chakrat sijaitsevat pystysuorassa, selkärangan alaosasta aina päälaellemme saakka. Päächakroja on seitsemän, juurichakra, sakraalichakra, solar plexus, sydänchakra, kurkkuchakra, otsachakra (kolmas silmä) ja kruunuchakra. Näiden tunnetuimpien päächakrojen lisäksi on kahdeksan niin sanottua uuden ajan voimakkaampaa chakraa, jotka avautuvat ihmisten henkisen kasvun myötä. Osa uuden ajan chakroista sijaitsee ihmiskehon ulkopuolella. Uuden ajan chakrojen määrästä ei vielä ole olemassa selkeää tietoa ja niiden määrästä on erilaisia näkemyksiä.

Tulen käsittelemään seitsemää päächakraa blogissani, käyden läpi jokaisen chakran omassa postauksessa. Ensimmäisenä esittelen kehon ensimmäisen energiakeskuksen, juurichakran.

Mikä on juurichakra

Kehomme ensimmäinen energiakeskus on juurichakra, chakra jossa kaikki perustarpeemme sijaitsevat. Se on emotionaalisen ja henkisen terveytemme perusta. Tässä chakrassa piilee sukulinjojemme perimänä siirtyneet uskomukset itsestämme ja maailmasta ympärillämme. Chakra sijaitsee selkärangan alaosassa, häntäluun tasolla. Tämän chakran elementti on maa ja aisti on haju. Se heijastelee kokemusta turvallisuuden tunteesta, elämän vakaudesta, maailmassa selviytymisestä sekä maanläheisyydestä. Sen ollessa epätasapainoissa, yhteys kehoon sekä ympäröivään maailmaan on hukassa ja olo voi tuntua hajamieliseltä ja sekavalta.


Muita epätasapainoa heijastelevia emotionaalisia tiloja voi olla kyynisyys ja negatiivisuus, voimakas epävarmuuden tunne tai ahneus. Epätasapaino voi tulla esille ulkoisten asioiden, kuten materian kaipuuna. Juurichakran ollessa epätasapainossa sen epävakaus heijastuu muihin chakroihin, sillä chakrat toimivat synkronisesti.

Juurevuus ja tarpeemme heimoon

Juurichakra kuvaa hyvin konkreettisesti sitä mitä tämä chakra heijastelee meissä, ihmisen omia juuria ja juurevuutta elämässä. Kuinka juuresi voivat ja kannattelevat sinua, ovatko juuresi hyvinhoidetut ja elinvoimaiset vai kaipaisivatko ne lisää vettä ja ravinteita. Juurichakraa kuvataan myös heimo- ja ryhmävoimana. Se kuvastaa yhteenkuuluvuuden tunnetta perheeseemme, sukujuuriimme ja omaan kansaamme. Heimoyhteys on selviytymisemme kannalta elintärkeää, sillä heimomme täyttää perustarpeemme. Lapsuudessamme syntyvät uskomukset ja toimintamallit johdattavat meitä myös myöhemmin elämässä. Aikuisena me päätämme itse, haluammeko irtaantua näistä lapsuudessa opituista ajatus- ja toimintamalleista, vai jatkammeko näiden saamiemme oppien parissa myös aikuisena.

Juurichakramme pyhä totuus on se, että kaikki on yhtä. Se tarkoittaa yhteyttämme kaikkeen elävään ja kaikkien tekemiemme valintojen vaikutusta elämäämme. Tämä totuus muotoutuu meidän sydämeemme ja mieleemme heimomme toiminnasta, kaiken kokemamme ja oppimamme kautta. Yhteytemme muihin ihmisiin, elämämme eri osa-alueilla, luo meille turvallisen ympäristön tutkia omaa totuuttamme. Me tarvitsemme muita ihmisiä, omia heimojamme, jotta pystymme peilaamaan itseämme muihin, oppimaan toistemme kautta ja luomaan yhdessä elämää.

Onko sinulla jotain perheeltäsi tai heimoltasi perittyjä uskomuksia, jotka vaikuttavat sinuun, mutta eivät enää palvele sinun parastasi?

Maadoittumisesta turvaa ja tukea

Maadoittamalla itsemme vahvistamme juurichakraamme ja lisäämme rauhallista sekä tasapainoista olotilaa. Maadoittuminen tukee meitä ja luo turvan tunnetta tutustuessamme meille vielä tuntemattomiin elämän osa-alueisiin. Voimme vahvistaa juurichakraamme maadoittamalla itseämme erilaisin keinoin. Paljain jaloin käveleminen luonnossa on mitä parhaimpia keinoja kehon ja mielen maadoittamiseen. Luonnon ja maaperän parantava ja maadoittava voima ravitsee mieltä ja kehoa. Myös tietoinen terveellisen ruoan syöminen, tietoinen hengittäminen kehoa kuunnellen, kaikenlainen liikunta sekä tauon pitäminen ja etäisyyden ottaminen teknologisista laitteista ovat kaikki maadoittumista vahvistavia keinoja. Tärkeää on yhteys ja läsnäolo omassa kehossa. Itse käytän lisäksi juurichakran vahvistamiseen ja tasapainottamiseen meditaatioita, joissa kuvittelen punaista parantavaa valoa juurichakraani. Voit myös käyttää meditaatiossa juurichakran mantraa 'lam'.

 
Affirmaatio juurichakralle: 
Minun on turvallista olla tässä hetkessä läsnä, voin luottaa kehooni ja sen viisauteen. Tunnen kuinka juureni kasvavat ja vahvistuvat maaperässä ja vahvistavat yhteyttäni Äiti Maahan. Voin luottaa siihen, että Äiti Maa kannattelee minua ja olen täysin turvassa.

Sydämellä, 
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.