Suklaa chia-vanukas

Chia-vanukas on ollut välipalalistallani jo useamman vuoden ajan, koska vanukas on helppo valmistaa, eikä se sisällä lisättyä sokeria. Valmistan chia-vanukkaita ehkä muutaman kerran kuussa, sillä chia-siemeniä ei suositella syötäväksi jatkuvasti, tai enempää kuin 1-2 ruokalusikallista päivässä. Siemenet tulisi liottaa ennen käyttöä, sillä ne sitovat itseensä paljon nestettä ja saattavat turvota jopa 10-kertaisiksi. Chia-siemenet ovat tosi ravinteikkaita, ja sisältävät omega 3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, kalsiumia ja magnesiumia.

Omissa herkutteluhetkissä klassikoksi on muodostunut suklainen chia-vanukas. Tämä herkku vie varmasti makeanhimon mennessään.

Chia-vanukas on ollut välipalalistallani jo useamman vuoden ajan, koska vanukas on helppo valmistaa, eikä se sisällä lisättyä sokeria. Valmistan chia-vanukkaita ehkä muutaman kerran kuussa, sillä chia-siemeniä ei suositella syötäväksi jatkuvasti, tai enempää kuin 1-2 ruokalusikallista päivässä.

Siemenet tulisi liottaa ennen käyttöä, sillä ne sitovat itseensä paljon nestettä ja saattavat turvota jopa 10-kertaisiksi. Chia-siemenet ovat tosi ravinteikkaita, ja sisältävät omega 3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, kalsiumia ja magnesiumia. Alla on ohje, josta riittää noin neljä annosta.

Suklainen chia-vanukas (maidoton, gluteeniton)

1 dl chia-siemeniä
4 dl kookosmaitoa (myös esim. pähkinämaito käy)
1 banaani
2,5 ruokalusikkaa raakakaakaojauhetta
1 tl kanelia (ceylon)
1 rkl hunajaa /vaahterasiirappia (valinnainen)

Sekoita chia-siemenet ja kookosmaito keskenään geeliytymään jääkaappiin vaikkapa edellisenä iltana, tai niin, että se ehtii olla viileässä vähintään noin 8 tuntia. Lisää loput ainekset, ja sekoita tehosekoittimella muutaman minuutin ajan. Myös sauvasekoittimella sekoittaminen onnistuu. Tarkista vielä maku ja lisää makeutusta tarvittaessa. Laita vielä hetkeksi viilentymään jääkaappiin.  Annostele kulhoon, ja laita päälle mieleisiä marjoja tai hedelmiä. Nauti!

Sydämellä,
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.