Helppo ohje: vegaaninen banaanileipä

Banaanileipä on varmasti herkullisin leipä mitä tiedän. Se toimii sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Täyteläinen pähkinävoi on mielestäni paras täyte tälle terveelliselle herkkuleivälle.

Banaanileipä on varmasti herkullisin leipä mitä tiedän. Se toimii sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Täyteläinen pähkinävoi on mielestäni paras täyte tälle terveelliselle herkkuleivälle.
 
Alla on ohje tämän leivän valmistamiseen, olen mukaillut reseptiä hiukan Feel Good Kitchenin ohjeesta banaanileipa-gluteeniton-vegaaninen.

Banaanileipä (gluteeniton, vegaaninen)

3 kypsähköä banaania
2 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 rkl vaahterasiirappia
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus kardemummaa (valinnainen)

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele leipävuoka kookosöljyllä. Sekoita banaanit sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita banaanisose, sulatettu kookosöljy ja siirappi kulhossa.


Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaaniseoksen kanssa, sekoittaen rauhallisesti. Kaada leipätaikina vuokaan, levitä lusikalla pinta tasaiseksi ja laita paistumaan uuniin noin 45 minuutiksi. Kun leipä on valmista, anna sen jäähtyä ennen nauttimista. Nauti rauhassa ja keskittyen hetkeen!


Sydämellä,
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.