2. Chakra: Sakraalichakra on luomisvoiman keskus

Kehon toinen energiakeskus on sakraalichakra, joka on kumppanuuden chakra. Hiukan navasta alaspäin, alavatsan alueella sijaitseva sakraalichakra vastaa ihmisen tunne-elämästä, luovuudesta, aistillisuudesta ja seksuaalisuudesta. Tämä chakra yhdistää meidät tunteisiimme ja auttaa meitä löytämään luovuuden elämäämme. Chakraa kuvastava väri on oranssi, sen elementti on vesi ja aisti on maku.


Hindulaisen filosofian perinteiden mukaan ihmisen chakrat sijaitsevat hienovaraisessa kehossa, eivätkä ne ole näkyvissä fyysisille silmille. Jokaisella meistä chakrat heijastuvat kuitenkin myös fyysiseen kehoon. Chakrat eivät siis ole fyysisiä, mutta niiden kuvataan sijaitsevan kehomme eri osissa tai hiukan kehomme ulkopuolelle. Chakrojen energia kietoo yhteen tietoisuuden ja aineen. Tätä energiaa kutsutaan hindulaisessa filosofiassa sekä joogafilosofiassa pranaksi ja muissa perinteissä hieman eri nimillä mm. Kiinassa Chi:ksi ja Japanissa Ki:ksi. Prana on elintärkeää elämänenergiaa, joka pitää meidät terveinä ja elinvoimaisina. Chakroissa virtaavaa pranaa saamme esimerkiksi auringosta, ilmasta, vedestä ja ruoasta.

Käsittelen seitsemää päächakraa, käyden läpi jokaisen chakran omassa postauksessa. Nyt esittelen kehon toisen energiakeskuksen, sakraalichakran. Ensimmäisestä chakrasta voit lukea täältä.

Mikä on sakraalichakra

Kehon toinen energiakeskus on sakraalichakra, joka on kumppanuuden chakra. Navan alapuolella, alavatsan alueella sijaitseva sakraalichakra vastaa ihmisen tunne-elämästä, luovuudesta, aistillisuudesta ja seksuaalisuudesta. Tämä chakra yhdistää meidät tunteisiimme ja auttaa meitä löytämään luovuuden elämäämme. Tämän chakran elementti on vesi ja aisti on maku. 

 

Toiseen chakraan liittyy fyysinen eloonjääminen. Se heijastaa tarvetta muodostaa ihmissuhteita ja kontrolloida jossain määrin fyysistä ympäristöä. Sakraalichakran ollessa epätasapainossa voi tuntea kontrollin menettämisen pelkoa tai haasteita seksuaalisuudesta nauttimisessa. Muita epätasapainosta johtuvia emotionaalisia tiloja voi olla epävarmuuden ja arvottomuuden kokemus sekä kyvyttömyys selviytyä elämän muutoksista ja haasteista. Sakraalichakraan liittyy myös vahvasti ihmisten yleisimmät pelot, kuten taloudellinen menetys ja köyhyys, hylätyksi tuleminen, yksinäisyys, impotenssi sekä kyvyttömyys itsestä huolehtimiseen.


Vastakohtien energiat

Tämän toisen chakran teemoihin ja energioihin kuuluu vastakohdat. Maailmamme koostuu erilaisista vastakohdista kuten aurinko ja kuu, kylmä ja kuuma sekä tuli ja vesi. Fysiikan näkökulmasta sakraalichakran energiaa voitaisiin kutsua magnetismin laiksi, jossa vastakkaisella energialla latautuneet esineet vetävät toisiaan puoleensa. Kun vastakkaisuuksia katsotaan ihmissuhteiden näkökulmasta, voimme huomata kuinka vedämme oman energiamme laadulla puoleen sellaisia ihmisiä, jotka pystyvät opettamaan meitä ja jotka ovat tietyllä tavalla vastakohtiamme. 

 

Vastakkaiset energiat haastavat meitä tekemään valintoja ja päätöksiä omassa elämässämme. Meillä on aina mahdollisuus valita positiivisten ja negatiivisten energioiden väliltä. Voimme tutkia sisäistä maailmaamme, mihin tekemämme valinnat perustuvat. Tekemämme valinnat tuovat meille vastuun itsestämme ja tekemistämme päätöksistä.


Oletko huomannut vastakkaisten energioiden vetävän toisia puoleensa omissa ihmissuhteissasi?


Tarve hallita asioita ja elämän kunnioitus


Sakraalichakran energia voi saada meidät yrittämään hallita elämäämme. Samalla tämän chakran opetus on, että emme pysty hallitsemaan ja kontrolloimaan elämää. Emme pysty hallitsemaan ulkopuolellamme tapahtuvia asioita, mutta pystymme opettelemaan sitä kuinka reagoimme ulkoiseen maailmaan ajatuksiemme ja tunteidemme kautta. Usein etsimme ulkopuoleltamme jotain asiaa tai ihmistä, joka toisi meille rauhaa, tasapainoa, rakkautta tai hyvää oloa, vaikka lopulta todellinen voima löytyy sisältämme. Voimme hyödyntää sakraalichakran energiaa, luomalla tietoisemmin omaa elämäämme. 

 

Sakraalichakran pyhä totuus on kunnioittakaa toisianne. Tämä pätee ihmissuhteiden lisäksi siihen, miten toimimme muiden elämänmuotojen kanssa. Toimiessamme tämän pyhän totuuden mukaisesti, tuo se omat sekä muiden parhaat puolet esiin. Jokainen ihmissuhteemme on opettamassa meitä tulemaan tietoisemmaksi itsestämme ja maailmasta ympärillämme. Niin läheiset kuin satunnaiset ihmissuhteet tuovat eteemme heikkoutemme ja vahvuutemme, jos olemme valmiit katsomaan erilaisia puolia itsestämme.



Kuinka tukea ja vahvistaa sakraalichakraa

 

On hyvä tiedostaa, että fyysinen ja energeettinen kehomme tarvitsee huolenpitoa. Voit saada tukea kehon ja mielen hoitamiseen sekä eri chakrojen tasapainottamiseen mm. energiahoidon avulla. Sakraalichakran elementin ollessa vesi, se muistuttaa kuinka tärkeää on pitää kehon nestetasapaino kunnossa ja juoda riittävästi vettä. Veden äärellä oleskelu voi olla hyvin parantava tapa lisätä kehomme hyvinvointia. Raikastava suihku, kylpy tai luonnonvesissä uiminen lisää yhteyttä kehoon.

 

Kaikki luova tekeminen auttaa sakraalichakraamme avautumaan. Tee asioita, jotka tuntuvat hauskalta ja tuovat sinulle iloa, on se sitten tanssimista, laulamista, ruoanlaittoa, maalaamista tai vaikkapa puutarhanhoitoa. Käy hieronnassa tai muussa kehollisessa hoidossa, joka rentouttaa kehoa ja vapauttaa kehon jännityksiä.

 

Lantion aluetta avaavat jooga-asanat tasapainottavat ja avaavat sakraalichakraa. Youtubesta löytyy hyviä joogaharjoituksia, jotka on suunnattu hoitamaan ja puhdistamaan sakraalichakran blokkeja. Voit myös visualisoida hoitavaa oranssia väriä sakraalichakran alueelle. Meditoidessa voi käyttää mantraa 'vam', jossa äänen värähtely vaikuttaa juuri tähän chakraan.



Affirmaatio sakraalichakralle:

Minä olen elossa ja yhteydessä kehooni sekä tunteisiini. Tunnen kuinka elämänenergia virtaa lävitseni ja täyttää elämäni runsaudella. Annan itselleni luvan nauttia seksuaalisuudestani tietoisesti ja tunnen hyväksyntää itseäni kohtaan. Hehkun elämänenergiaa ja iloa.


Sydämellä, 
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.