4. Chakra: sydänchakra on rakkauden keskus

 

Neljäs energiakeskus on sydänchakra, joka on ihmisen chakroista keskeisin ja tärkein. Se ohjaa meitä toimimaan sydämestämme ja pyyteettömästä rakkaudesta käsin. Tämä chakra sijaitsee sydämen korkeudella, keskellä rintakehää. Chakraa kuvastava väri on vihreä (ja vaaleanpunainen), sen elementti on ilma ja aisti on tunto.

Olen kirjoittanut blogissani aiemmin kolmesta alemmasta chakrasta, joita ovat juurichakra, sakraalichakra ja solar plexus -chakra. Neljäs energiakeskus eli sydänchakra on keskimmäinen ja kaiken yhdistävä keskus. Se yhdistää kolme alempaa chakraa sekä kolme ylempää chakraa. Alemmat chakrat edustavat ihmisen fyysistä puolta, tarpeita ja vaistoja. Ylemmät chakrat liittyvät henkisyyteen ja intuitioon.


Mikä on sydänchakra

 

Neljäs energiakeskus on sydänchakra, joka on ihmisen chakroista keskeisin ja tärkein. Se ohjaa meitä toimimaan sydämestämme ja pyyteettömästä rakkaudesta käsin. Sydämen kautta voi saada tiedon siitä, mitä todella tarvitsee voidakseen hyvin. Tämä chakra sijaitsee sydämen korkeudella, keskellä rintakehää. Chakran elementti on ilma ja aisti on tunto.

 

Sydänchakran energia on kaikista energioista vahvin eli rakkaus. Rakkaus tarkoittaa tässä tapauksessa ehdotonta rakkautta, joka antaa, ilman vaatimuksia ja odotuksia, sekä myös vastaanottaa. Ehdoton rakkaus saa virrata vapaasti, ilman että sitä millään tavoin kontrolloidaan tai ohjaillaan. Se tarkoittaa universaalia rakkautta, sitä että me jokainen olemme itsessämme rakkaus. Me kaikki olemme yhtä ja samaa energiaa eli rakkautta. Tämän asian todellinen ymmärtäminen ja kokeminen on hyvin iso askel omassa kehityksessä ja voi vaatia paljonkin aikaa, asian työstämistä sekä oman tietoisuuden laajentamisen harjoittelemista. 

 

Ehdoton rakkaus lisääntyy meissä sitä myötä, kun alamme hyväksyvästi ja ymmärtäväisesti rakastaa itseämme. Tämän asian suhteen on tärkeää olla mahdollisimman myötätuntoinen ja kärsivällinen itseä kohtaan, sillä emme ole oppineet kokemaan ja näkemään itseämme rakkauden silmin. Tiedä, että pyyteetön rakkaus näkee sinut kuitenkin aina lempeän hyväksyvästi, riippumatta siitä miten sinä toimit.

 

Sydänchakran haasteet liittyvät siihen, mitä tunnemme sisäisessä maailmassamme ja miten reagoimme ajatuksiimme sekä muihin sisäisiin kokemuksiimme. Tähän chakraan liittyviä pelkoja on mm. petetyksi tulemisen, yksinäisyyden, sitoutumisen pelot sekä pelko siitä, ettei pysty suojelemaan itseään emotionaalisesti. Silloin kun tämä chakra ei toimi kunnolla, voi kokea vihaa, katkeruutta, mustasukkaisuutta, kateutta tai anteeksiantamattomuuden tunteita itseä tai muita kohtaan.


Sydänchakrassa asuu rakkauden voima 


Rakkaus on jumalainen voima. Tämä on sydänchakran pyhä totuus. Rakkauden puhtain muoto on ehdoton rakkaus ja se on osa jumaluutta tai korkeampaa voimaa. Ihmisen sydän on luotu ilmaisemaan rakkautta, myötätuntoa, kauneutta ja anteeksiantamista.


Rakkaus on voima, josta opimme elämämme aikana jatkuvasti lisää. Ihmisenä koemme sen hyvin kiehtovana, mutta samalla sen voima pelottaa meitä. Kaikki elämässämme kohtaamat haasteet opettavat meille jonkin rakkauden puolen. Oppimme rakkaudesta tapahtuu vaiheittain, johtuen sen mahtavasta voimasta ja energiasta. Nämä vaiheet sisältävät oppeja esimerkiksi myötätunnosta, anteliaisuudesta, ystävällisyydestä, anteeksiannosta ja välittämisestä.

 

Kolme alinta chakraa käsittelee rakkautta, enemmänkin suhteessa ulkomaailmaan. Voidaan sanoa, että sydänchakran kohdalla on kyse itsensä rakastamisesta. Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä? Itsensä materialistinen hemmottelu on kolmannen eli fyysisemmän chakran rakkautta. Sydänchakran kohdalla itsensä rakastaminen tarkoittaa rohkeutta kuunnella sydämen viestejä ja johdatusta sekä yhteydessä olemista omaan sydämeen. 

 

Yhteys sisäiseen lapseen parantaa

 

Yhteytemme sisäiseen lapseen parantaa sydäntämme. Tämä lapsi muistaa kaikki lapsuuden ja nuoruuden ajan tunteet, ajatusmallit, traumat ja negatiivisen minäkuvan, jonka haluaisimme mieluiten nyt aikuisena unohtaa. Nämä torjumamme tunteet ja asiat ovat kuitenkin sisällämme, jos emme ole niitä käsitelleet ja kohdanneet. Usein toimimme tiedostamattamme näiden mallien mukaan aikuisena. Lapsen negatiiviset kokemukset itsestä voivat näkyä aikuisen elämässä esimerkiksi riippuvuuksina, syömishäiriöinä tai asioiden kontrolloimisena.

 

Sydämen parantuminen alkaa siitä, että näitä torjuttuja asioita aletaan tiedostamaan, ymmärtämään, hyväksymään ja lopulta rakastamaan. Paraneminen on aina prosessi, jossa edetään askel kerrallaan, ottaen vastaan tukea ja apua sekä käyttäen hyödyksi erilaisia mielen hyvinvointia parantavia työkaluja. Sydänchakran hoitaminen ja avaaminen hoitaa meitä kokonaisuutena. Rakkaus auttaa meitä loppuen lopuksi parantumaan fyysisesti ja emotionaalisesti sekä myös parantamaan ja auttamaan muita.



Kuinka tukea ja vahvistaa sydänchakraa

 

Eri puolet meissä, henkisyys, mieli ja kehomme, tarvitsevat kaikki yhtälailla hoivaa, huolenpitoa ja läsnäoloa. Paraneminen ja kehon sekä mielen tasapaino voi lähteä käyntiin esimerkiksi sillä, että pystyy keskustelemaan turvallisessa ympäristössä turvallisen ihmisen kanssa. Itse olen kokenut, että energiahoito on mainio tuki kehon ja mielen hoitamiseen sekä chakrojen ja energioiden tasapainottamiseen.

 

Luonto ja metsässä oleminen hoitaa ja tasapainottaa sydänchakraa, sillä se samalla maadoittaa ja tuo enemmän läsnä sydämeen. Anteeksiantaminen itselle ja muille on erittäin tärkeä, sydäntä avaava harjoitus. Rakkauden, hellyyden ja kosketuksen antaminen sekä vastaanottaminen hoitaa ja hellii sydäntä. Sydänchakraa tukevia voimalauseita voi käyttää luomaan yhteyttä omaan sydämeen. Nämä sydänyhteyttä vahvistavat sanat voivat liittyä esimerkiksi kiitollisuuteen, rakkauteen ja myötätuntoon.


Rintakehää avaavat ja yläselkää vahvistavat jooga-asanat tasapainottavat sydänchakraa. Sydämeen keskittyvät hengitysharjoitukset aktivoivat tätä chakraa. Meditoidessa voi visualisoida hoitavaa vihreää ja vaaleanpunaista väriä sydämen alueelle. Meditaatiossa voi myös käyttää mantraa 'yam', jossa äänen värähtely vaikuttaa juuri tähän chakraan.



Affirmaatio sydänchakralle:

Minä päästän irti menneisyydestä ja annan anteeksi itselleni sekä muille. Annan rakkaudelle luvan ohjata minua kaikessa mitä teen. Olen myötätuntoinen itseäni ja muita kohtaan. Tunnen syvää kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä elämässäni on. Avaan sydämeni antamaan ja ottamaan vastaan rakkautta.



Sydämellä, 
Anni

Lähetä kommentti

Instagram

Luonnollisesti matkalla. Theme by BD.